Mam suczkę Cane corso od 3 lat i używam tylko odpowiednio zbilansowanej karmy przy której nie trzeba nic dodawać , rozśmieszają mnie reklamy Pedigree itp. ,które wpływają na podświadomość telewidzów , gdzie piesek skacze ma piękna sierść itd.i zawartość mięsa w takiej karmie nie przekracza 4 % -przecież to dramat .Firmy ,które produkują te karmy najwyrażniej pomyliły psy z kurami.Osobiście używam karmy Eukanuba dla psów ras dużych i uważam ,że karmy tego typu są jak najbardziej odpowiednie i naprawdę gorąco polecam. Są też inne karmy odpowiednie dla naszych psów Fitmin(używałem jej przez kilka miesięcy ale akurat nie służyła mojej suczce , odstawiliśmy ją ze względu na liczne gazy, ale pozostawiam to do oceny innym właścicielom i proszę o opinie ). Josera (moja koleżanka daje ta karmę dla Owczarka niemieckiego długowłosego i służy ) ,Firsmate - karma z górnej półki ale całkowicie bez dodatku zboża . Można tak wymieniać i wymieniać , ale proszę was moi Kochani początkujący i nie tylko, szanujmy naszych przyjaciół jak siebie samego . Pozdrawiam.
Moim zdaniem karma powinna być odpowiednio zbilansowana,dlatego też starajmy się kupować dobre karmy dla naszego psa,takie które zapewnią mu optymalną dawkę mięsa czy pozostałych składników. na naszej stronie znajdziecie ich szeroki wybór.
Witam,
Mój pies od szczeniaka dostaje Joserę najpierw Kids, a teraz Optiness. Moim zdaniem bardzo dobra składowo karma w stosunku do ceny. Jestem bardzo z niej zadowolona co najważniejsze pies ją chętnie zjada, sierść jest błyszcząca,brak gazów.
Uważajcie tylko na podróbki ... niestety pojawiają się na rynku , kilka razy skusiła mnie niższa cena i strasznie tego żałowałam.
Obecnie wolę zapłacić parę zł więcej i mieć zagwarantowaną jakości. Jakiś czas temu trafiłam na ich dystrybutora imodog, fajny i rzetelny sklep gdzie można się również poradzić w wielu sprawach.
Generalnie rzecz biorąc warto szukać dobrych karm bogatych w różne składniki,weźmy pod uwagę również mokra karmę,każdy pies za nią przepada.
(2013-11-19, 14:59)Ares_biz_pl napisał(a): [ -> ](......) ,weźmy pod uwagę również mokra karmę,każdy pies za nią przepada.
a tu cię zaskoczę, znam psy które mokrą karmę jedynie powąchają i odwracają ze wstrętem głowę. I nie jest to chapi czy pedigree, ale są to dobre, markowe karmy
Wiesz co,to też moim zdaniem kwestia tego o jakiej karmie dokładnie mowa bo jeżeli tej bogatej w składniki to każdy pies predzej czy później się do niej przekona. W naszym sklepie znajdziecie ich szeroki wybór.
Takie szybkie pytanie, znacie holistczną karmę vitalin? Ostatnio dużo się reklamują i jestem ciekawa czy ktoś już próbował.
|
Dam znać bo zamierzam ją kupić
TO czekam na opinię, ale ja się chyba też skuszę
Co do vitalin'a i ich reklamowania się, to trafiłam na post, że na kod VTN-15 jest 20% zniżki