Psy pies. Forum o psach

Pełna wersja: kąpiel psiaka
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam,
Jakie macie sposoby na kąpiel waszego zwierzaka? Jak wtedy się zachowuje? Czy jest spokojny? Dostaje później nagrodę?
Witam, ja swojego kąpie 2-3 razy do roku - raczej na przełomie od późnej wiosny do wczesnej jesieni, potem jest zima nie chciałabym żeby psiak się rozchorował. Nie mam żadnego problemu Fafik stoi ładnie w wannie, czeka aż nałożę szampon dwa razy spłuczę ciepłą wodą. Potem wycieram ręcznikiem, suszę delikatnie suszarką i po sprawie. Resztę sierści doschnie w domu. Cały czas mówię do niego. Po kąpieli żadnych nagród nie stosuję i nie stosowałam.
Pozdrawiam
Ja kąpie mojego Bambo nawet co 4 tyg, jest buldogiem francuskim, uwielbia się kąpać, zazwyczaj do wanny wsadzam miskę do niej leję wodę i zaczynamy zabawy. po wypłukaniu, na podłogę na ręcznik - wycieranie a potem suszarka w ruch. a potem tylko buziaki i tulaski Smile
Mój jest kąpany w zależności od potrzeby. Też do niego cały czas mówię, myjąc go przy tym Smile Nie lubi za bardzo kąpieli i tylko czeka by mógł mi czmychnąć z kabiny prysznicowej :Smile  Tak poza tym to niestety często łapie pchły i wtedy musowa kąpiel w szamponie przeciwpchielnym. A tak w ogóle to jakie stosujecie szampony dla waszych pupili prócz tych owadobójczych? Mój jest czarnym kudłaczem i przymierzam się do zakupu takiego szamponiku http://www.benkoda.pl/8IN1-SZAMPON-DLA-P...50ML,p,999. Jak myślicie, rzeczywiście mają jakiś wpływ na sierść tego typu szampony? Do tej pory używałam takich zwykłych dla psów, nawilżających, kupione w marketach.
Jeżeli chodzi o kąpiel naszego pupila to tak na dobrą sprawę wszystko zależy od rodzaju sierści, jeśli jest ona dłuższa to wiadomo że będzie wymagać intensywnej pielęgnacji, regularnego szczotkowania i kąpieli 2 razy w miesiącu. Warto też stosować dobrej jakości skuteczne kosmetyk bez których ani rusz, przede wszystkim zwróćmy uwagę na sam szampon aby nie podrażniał skóry naszego psa.
Ja kąpię mojego pieska nawet co trzy tygodnie (jest rasy Yorkshire terrier Big Grin). Niestety, bardzo nie lubi kąpieli, tylko czeka na moją nieuwagę, żeby wyskoczyć z wanny. Zwykle po kąpieli dostaje smakołyka, a później jeszcze jednego za suszenie (jest długowłosy). Myję go szamponem dla Yorków, ze sklepu zoologicznego.
Ja mam zaufanie do produktów Fiprex - https://www.fiprex.pl/pchly.html przez to, że są skuteczne szczególnie jeśli chodzi o odstraszanie przed kleszczami.
Mój piesek nienawidzi kąpieli... Zawsze sie wścieka kiedy przychodzi do mycia Smile Dlatego nie robimy tego zbyt często. Bardziej zwracamy uwagę na to, żeby miał zawsze czyste legowisko. Fajne legowiska można kupić w sklepie Dogplus. Trzeba wybrać materiał, który będzie się dobrze prał i zabrudzenia nie będą się w nim za bardzo gnieździły. To bardzo ważne, żeby pies zawsze spał w czystym legowisku.
Mój pies nawet lubi kąpiele, choć nie kąpię go zbyt często. Może to zasługa szamponu Beauty & Care Shampoo - VetExpert. Jest to delikatny szampon dla skóry delikatnej. Kiedy stosowałem inne detergenty piesek nie był taki skłonny do kąpieli. Wypróbuj sama, może się przyda.
Im szybciej przyzwyczaimy naszego psa do kąpieli, tym łatwiej i lepiej będzie je potem znosił, to prosta zasada, a druga to optymalna temperatura woda oraz dobry,skuteczny szampon. Od tego należy zacząć.

http://www.Edeil.pl
Stron: 1 2