Psy pies. Forum o psach

Pełna wersja: suszona karma
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Jest co najmniej kilka firm na których karmach suchych karmach warto bazować, zerknij zawsze na skład i dopiero potem podejmij decyzję. Ja polecam Josera, 1st Choice oraz Royal Canin, chociaż w ich przypadku cena jest nieco przesadzona.
Ja moim psom kupuję karmy w sklepie internetowym. Wybrałam na nich karmę Brit na bazie kurczaka. W składzie ma dużo pożywnych składników a moje psy ją uwielbiają. Na stronie internetowej http://apetete.pl/dla-psa/karmy-suche-dla-psa.html znajduje się wiele odmian tej karmy zarówno dla małych psiaków takich jak moje, jak i dla większych ras.
Karma Petvita jest zdecydowanie warta uwagi. Ma w swoim składzie dużo mięsa (ok. 60%), nie ma zbóż ani innych zapychaczy typu kukurydza, kasza lub ryż. Oprócz tego posiada wiele składników dbających o prawidłowe funkcjonowanie organizmu:
1. kryl arktyczny – proteiny,
2. drożdże – ułatwiają trawienie, źródło błonnika,
3. żurawina - układ moczowy,
4. juka – dba o higienę jamy ustnej, 
5. rozmaryn, winorośl, ostryż, cytrys, czapetka - prebiotyki pozytywnie wpływające na florę jelitową.
Oprócz tego ma chondroitynę i siarczan glukozaminy wspomagający stawy. Karma Petvita jest również wydajna. Jej mniejsza ilość spełnia całkowite dziennie zapotrzebowanie żywieniowe pupila. 
Karma dostępna jest w wielu wariantach smakowych (kaczka, indyk, jagnięcina, łosoś, i inne) oraz dopasowana do wieku (Junior/Adult/Senior) i rasy (Small/Medium/Large). Oprócz tego jest jeszcze karma na problemy z nadwagą w wersji Light. Producent posiada również w swojej ofercie karmę mokrą. 
Więcej informacji na stronie: www. petvita.com.pl
Pozdrawiam
Expert Petvita
Zawsze przy wyborze karmy dla psa czytajcie też skład. Wiele z takich posiłków dla czworonoga zawiera sztuczne barwniki, a to zło. Sami nie chcemy jeść czegoś tak paskudnego więc dlaczego mamy truć naszego pupilar? Polecam zakup karmy, która nie zawiera takich świństw, a sasme naturalne składniki: https://www.maxandmrau.pl/product-pol-24...-4-kg.html .
noo super karma, zwłaszcza że przeważają w składzie "trawy", a mięsa "świeżego" (?) jest zaledwie 10% a pozostałe 17% to nie wiadomo co (bo na kurczaka składają się również pióra, pazury, dziób. Więc całkiem prawdopodobne że te 17% to właśnie jest to - czyli odpadki). Dobra karma w składzie powinna mieś na pierwszym miejscu podane mięso, a potem resztę. W tej karmie którą zachwalasz jest całkiem na odwrót i cała zawartość mięsa to jest AŻ 27%.
(2017-11-28, 11:33)bessos napisał(a): [ -> ]Zawsze przy wyborze karmy dla psa czytajcie też skład.
chyba własnie nie do końca dobrze się wczytałeś skoro zachwalasz jedną z gorszych karm Smile
Nie sposób się nie zgodzić z oojeja - absolutnie nie podałbym karmy z takim składem swojemu pupilowi.
17% mięsa, z czego 10% świeże... heh, to mówi samo za siebie.
Stron: 1 2