Psy pies. Forum o psach

Pełna wersja: Psie łapy zimą
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, macie może jakieś sprawdzone sposoby na to jak dbać o łapki naszych czworonogów zimą? Wszędzie sypią sól i inne chemikalia, trochę się obawiam, że może to źle wpłynąć na łapki psa - konkretnie mopsa, a to moje pierwsze maleństwo, więc moje oczko w głowie Wink

Z góry dziękuję za rady.
są różne balsamy, maści do łapek, mozna równiez ubierac psiakowi specjalne buciki (tylko najpierw piesek musi się do ich noszenia przyzwyczaić). Ja mojej 13 letniej suni, ubieram buciki nie ma problemu z chodzeniem po mokrym śniegu, czy posypanym chdniku
Wystarczy po każdym spacerze regularnie przemywać łapy naszego pupila, tak aby wypłukać sól czy inne chemikalia jakie stosowane są podczas zimy, ewentualnie są też dobre preparaty do intensywnej pielęgnacji- szampon, kropelki, akurat tym zajmujemy się na co dzień i pomożemy wybrać coś odpowiedniego.
Pies zbiera na łapach toksyny i olej z ulic. Potem je wprowadza wylizując łapy do organizmu. Jest specjalna karma citydog ale lepiej po prostu umyć mu łapy wilgotną szmatką. Więcej informacji proszę szukać na portalu http://www.psypies.pl